Naša priča

Bok svima! Htjeli bismo s vama podijeliti našu priču. Mi smo Luka, Tina i Ante – jedna mala, ali skladna obitelj. Luka je naš mali dječak zbog kojeg je ova ideja i nastala.

Postati roditelj mijenja tvoj čitav pogled na svijet. Odjednom je tvoje dijete najvažnije. Želiš biti što bolji roditelj i razmišljaš kako mu pružiti ono najbolje, kako mu učiniti razdoblje djetinjstva što ljepšim i kvalitetnijim.

Luka, dok je doma, svoj dan provodi u kutku u dnevnom boravku namijenjenom samo za njega, kako bismo ga mogli držati na oku dok obavljamo svakodnevne zadatke. Luka ne voli čarape i najviše voli bosim nožicama istraživati svijet oko sebe. Uživa u sjedenju na podu, listanju slikovnica, vožnji autića i slaganju kockica. Dok se tako lijepo igra, važno nam je da mu je uvijek mekano i toplo, da ne sjedi na hladnom podu i da zna da ima kutak koji je samo njegov. Nedavno je i prohodao, a sve je to bilo popraćeno mnogobrojnim padovima i najsretniji smo bili kad bi pao na nešto mekano, što bi barem donekle ublažilo pad.

Tako se i rodila naša ideja, naša Nubelino podloga. Kad se spoje dva brižna roditelja, dvije glave koje se nadopunjavaju, logističar Ante i Tina planerina, realizirati ideju i nije tako teško. Htjeli smo mu nabaviti nekakvu mekanu podlogu, koja bi se uklopila u naš minimalistički prostor, opet bila dovoljno šarena da privuče dijete, lagana za održavanje, lako sklopiva jer u stanu nikada nema dovoljno mjesta, jednodijelna jer slaganje puzzle podloga nije bilo rješenje te prenosiva jer volimo skitati i kako bi Luka uvijek imao svoj kutak gdje god da dođe.

Kad smo tu ideju konačno realizirali, Luka je dobio svoju podlogu. Bio je iznimno zadovoljan. Ima čak i jednu kod bake i djeda koji je drže sklopljenu iza kauča i čim uđe u kuću, trči do kauča, vuče svoju podlogu i čeka par pomoćnih ruku da mu je rasklopi.
Ne vjerujete nam? Pokušat ćemo snimiti video, nasmijat će vas, obećajemo!

I još nešto. Znate otkud ideja za naše ime?
Od latinske riječi nubis, što znači oblak. Htjeli smo da djeca uživaju na našoj podlozi – da im bude mekano i lijepo, kao na oblaku.